KOM'MIT het MVO platform van Vixia

 
     U bevindt zich hier: Vixia » Vixia Nieuws » Nieuws » Gedetacheerd bij……Stichting Mensen Met Mogelijkheden.

Elke 2 maanden zet Vixia één van zijn gedetacheerde medewerkers in het zonnetje. Deze maand is dat Mathilde.

Mathilde is namens Vixia gedetacheerd bij stichting Mensen met Mogelijkheden.
Dat is een kleinschalige zorgorganisatie voor mensen met een beperking.
Naast de taken van receptioniste/telefoniste zijn ook administratieve taken aan Mathilde toevertrouwd. Een uitgebreid takenpakket dus! Mathilde werkt in Sittard op de locatie ‘Land van Gulick’, een sociaal centrum waar maatschappelijke organisaties onderdak vinden.

 

Hoe Mathilde bij Mensen Met Mogelijkheden terecht kwam

“Ik ben ruim 12½ jaar in dienst van Vixia. Sinds januari 2018 werk ik hier. Voorheen deed ik vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk en de Stichting Buitengewoon. Helaas kwam er om financiële redenen een eind aan deze jobs. Ik heb toen tijdelijk bij Business Post als postsorteerder gewerkt. In die periode, zo’n anderhalf jaar geleden, kwam ik Arthur Sluismans tegen. Wij kenden elkaar al via de Stichting Buitengewoon. Hij vertelde dat er dringend behoefte was aan een receptioniste/telefoniste bij ‘Land van Gulick’. Arthur –nu mijn leidinggevende- gaf mij het vertrouwen en de mogelijkheid deze functie in te vullen.

 

Wat haar werk zo bijzonder maakt

“De afwisseling van de werkzaamheden en verschillende taken maken mijn baan speciaal. Geen dag is hetzelfde. In het begin was dat even wennen. Er kwamen taken op mij af die ik nog nooit gedaan had. Dat gaf soms wel wat zweetdruppeltjes want ik hou van structuur. Ik merk wel dat ik gegroeid ben sinds ik hier werk. Ik heb zelfvertrouwen gekregen. In het begin dacht ik nog vaak: “Hoe ga ik dit aanpakken, kan ik dat wel?” Nu denk ik: “Dat ga ik proberen.”

Ook Arthur beaamt dat Mathilde heel erg gegroeid is: “Ze is onderdeel van de organisatie, soms helpt ze zelfs als vrijwilligster mee. Ze is uitgegroeid tot een waardevolle gastvrouw.” Dat zijn mooie complimenten! Mathilde heeft haar plekje gevonden en hoopt dat ze hier nog lang werkzaam is.