KOM'MIT het MVO platform van Vixia

 
     U bevindt zich hier: Vixia » Vixia Nieuws » Nieuws » Onbeperkt ondernemen

Ondernemen met sociale werkbedrijven

Mensen die onder de doelgroep ‘baanafspraak’ vallen, kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan uw onderneming. Sociale werkbedrijven zijn uw partner om dit handen en voeten te geven. Dit kan via het uitbesteden van werk en het inhuren van personeel.

Werk uitbesteden

U kunt werk laten uitvoeren door het SW-bedrijf. U kunt hierbij denken aan verpakken, eenvoudige assemblage en het verzorgen van mailings. U betaalt voor het werk dat wordt uitgevoerd. De duur van de opdracht is flexibel: van kortdurende opdrachten tot structurele inzet.

Personeel

Zoekt u personeel? Vast of tijdelijk? Bij u in dienst of via een detachering? Het SW-bedrijf kan u aan mensen helpen voor heel uiteenlopende werkzaamheden. Van productiewerk tot logistiek. Van schoonmaak tot administratieve ondersteuning.

Wet- en regelgeving

Op 1 januari 2015 is de Participatiewet ingegaan. Gelijktijdig is ook de Wet banenafspraak en quotum in werking getreden. De combinatie van deze twee wetten zijn erop gericht dat meer mensen die niet zelfstandig werk kunnen vinden en behouden, aan de slag gaan bij reguliere werkgevers. Locus legt deze wetgeving en de gevolgen voor u als ondernemer uit.

Meer informatie

Opereert uw onderneming in meerdere regio’s? Locus helpt u graag verder.

Op zoek naar inspiratie van collega ondernemers? Bekijk filmpjes en lees verhalen op onbeperktondernemen.com

Graag op papier lezen wat er mogelijk is? Cedris schreef samen met De Normaalste Zaak ‘Hoe bedrijven profiteren van samenwerking met de sociale werkvoorziening’. U kunt deze ook in gedrukte vorm aanvragen via info@cedris.nl

SW-bedrijven & de toekomst

Bron:Cedris ondernemen-met-sociale-werkbedrijven

Duizenden werkgevers in zeer uiteenlopende branches gingen u voor.