KOM'MIT het MVO platform van Vixia

 
     U bevindt zich hier: Vixia » Vixia Nieuws

Ondernemen met sociale werkbedrijven

Mensen die onder de doelgroep ‘baanafspraak’ vallen, kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan uw onderneming. Sociale werkbedrijven zijn uw partner om dit handen en voeten te geven. Dit kan via het uitbesteden van werk en het inhuren van personeel.

Lees verder

Op donderdagochtend 28 september vond voor alle medewerkers vallend onder de CAO SW (álle Wsw-ers’) en alle BV-medewerkers in de kantine Millenerweg 2 van Vixia om 9.30 uur een Personeelsbijeenkomst plaats met informatie over het Bedrijfsplan Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek

Om  8.30 uur vond de Personeelsbijeenkomst plaats voor iedereen vallend onder ‘kader’ (Wsw en BV) in de conferentieruimte.

Voor  link naar de nieuwsbrief WsW-er klik hier. Voor  link naar de nieuwsbrief BV-er klik hier.

Astrid VerblaktMarion van Limpt -Wim Schreuders Jos van WesterhovenWim Marion Astrid en vd

Beste collega,

 

Zoals je waarschijnlijk hebt gehoord,  heeft Vixia in de zomerperiode samen met collega’s van de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek gewerkt aan een bedrijfsplan voor het Participatiebedrijf Westelijke Mijnstreek.
In dit bedrijfsplan is uitgewerkt op welke manier de drie Sociale Diensten én Vixia in de toekomst gaan samenwerken. Om je te informeren wat deze plannen voor jou en je werk kunnen betekenen, zijn voor aanstaande donderdag 28 september twee Personeelsbijeenkomsten georganiseerd:

 

–   Om 8.30, in conferentie 18A m(ruimte achter de kantine) voor iedereen vallend onder ‘kader’ (Wsw en BV). Dit is de groep die normaliter ook wordt uitgenodigd voor de Kaderbijeenkomsten;
–   om 9.30 uur, in de kantine van Millenerweg 2, voor alle medewerkers vallend onder de Cao SW (‘alle Wsw-ers’) en alle BV-medewerkers;

De collega’s die behoren tot het kader zijn dus voor beide bijeenkomsten uitgenodigd.

Het is belangrijk dat je uit eerste hand hoort wat de plannen zijn. Ik hoop dat je aanwezig kunt zijn. Ik wil je ook vragen om de inhoud van deze mail met je collega’s te delen zodat iedereen goed is geïnformeerd en zoveel mogelijk collega’s a.s. donderdag aanwezig zijn.

Medewerkers die gedetacheerd zijn, worden door middel van een brief uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

We rekenen op je komst! Tot donderdag,

 

Met vriendelijke groet,

Namens het managementteam van Vixia

Wim Schreuders,

Interim-directeur.

Marion van Limpt benoemd tot directeur-bestuurder Vixia

 

 

Voormalig interim-directeur Marion van Limpt is met ingang van 1 oktober benoemd tot directeur-bestuurder van Vixia. Na zorgvuldige weging van alle reacties op haar vertrek als interim bestuurder in juni jl is de Algemene vergadering Aandeelhouders (AvA) tot de conclusie gekomen dat mevrouw van Limpt de meest geschikte kandidaat voor deze functie is. Daarop heeft de AvA haar, met instemming van de Raad van Commissarissen (RvC), uitgenodigd deze functie alsnog te aanvaarden.

Marion van Limpt met logo

 

De afgelopen periode bleek uit alle maatschappelijke reacties op haar vertrek dat mevrouw van Limpt een breed draagvlak geniet. Zij kreeg ook intern steun van het managementteam, de Ondernemingsraad, medewerkers van Vixia en de vakbonden. Door alle betrokkenen is nu, mede door gesprekken en de maatschappelijke reacties, unaniem voor deze benoeming gekozen. Wij hebben het volste vertrouwen in een succesvolle samenwerking de komende belangrijke periode.

Vz AvA, T. van Es

PostNL opent dit jaar haar 19e  sorteercentrum nieuwe stijl. Er werken nu bijna 650 mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt voor het bedrijf. Landelijk gaat 85% van alle pakketten door de handen van een medewerker met een arbeidsbeperking. In Born is dat 100%. Deze medewerkers zijn in dienst van het SW bedrijf Vixia en zijn gedetacheerd bij PostNL.

Postnl

Klik op de foto voor het gehele artikel.
Roger werkt al 5 jaar bij PostNL in Born. Hij bemant de ‘rejectgoot’ en zorgt ervoor dat
pakketten opnieuw gescand en bestickerd worden als ze door de machine worden geweigerd.
‘Soms zijn de lijntjes te dun en kan de machine de sticker niet lezen. Dan moet er een nieuwe
sticker op en scan ik die opnieuw. Dat is heel belangrijk, want dan pas kan het pakketje
weer door de machine. Vorige week hadden we 40.000 pakketjes op een ochtend gedaan.
Dat is flink werken. Met Kerst is het helemaal erg. Dan doen we 50.000 pakketjes op een ochtend en op 2 januari komt de helft daarvan weer terug’, lacht Roger breeduit.