KOM'MIT het MVO platform van Vixia

 
     U bevindt zich hier: Vixia » Vixia Nieuws » Nieuws

Nieuws

Bouwt u mee aan de toekomst van ons bedrijf?


VIXIA is met bijna 1000 medewerkers één van de grootste werkgevers in de Westelijke Mijnstreek en voert namens de gemeenten Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit.
De werkomgeving is opgedeeld in 2 uitvoerende clusters, één gericht op de interne productieprocessen en één gericht op externe opdrachten.
Vixia is op zoek naar een BEGELEIDER (32-36 uur) Lees verder

Microz en MVO
Microz is gespecialiseerd in de ontwikkeling, samenstelling en productie van voedingssupplementen en gevestigd in Geleen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en samen ontwikkelen staan bij Microz hoog in het vaandel.
Microz is medeoprichter van KOM’MIT; een zakelijk netwerk waarin mensen centraal staan. Bij Microz werken verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eén van deze mensen is Margo.

 

Bedrijfsanalyse
Vixia analyseerde bij Microz de afdeling Finance. Tijdens een bedrijfsanalyse worden werkprocessen in kaart gebracht. Ook wordt onderzocht welke taken eventueel overgenomen kunnen worden door mensen zoals Margo. Wat bleek? Tijdens de afwezigheid van de receptioniste – een parttime functie – namen de financieel medewerkers haar taken over. Gevolg: ze werden steeds afgeleid door bijvoorbeeld telefoontjes en arriverende bezoekers.

 

Samenwerken met een smile
Sinds november 2018 vult Margo de overige uren en werkzaamheden als receptioniste in. Financieel medewerkers kunnen zich nu 100% concentreren op hun taken. Margo is ontzettend blij met haar baan: “Ik ga lachend naar mijn werk en kom met een smile thuis.” Niet alleen Margo is tevreden. Microz ziet een grote meerwaarde in haar komst: “Andere medewerkers worden ontlast. Zij kunnen nu ongestoord werken wat hun productiviteit ten goede komt. Margo is een zeer waardevolle kracht die haar werk uiterst serieus neemt.” Een win-winsituatie dus!

Elke 2 maanden zet Vixia één van zijn gedetacheerde medewerkers in het zonnetje. Deze maand is dat Mathilde.

Mathilde is namens Vixia gedetacheerd bij stichting Mensen met Mogelijkheden.
Dat is een kleinschalige zorgorganisatie voor mensen met een beperking.
Naast de taken van receptioniste/telefoniste zijn ook administratieve taken aan Mathilde toevertrouwd. Een uitgebreid takenpakket dus! Mathilde werkt in Sittard op de locatie ‘Land van Gulick’, een sociaal centrum waar maatschappelijke organisaties onderdak vinden.

 

Hoe Mathilde bij Mensen Met Mogelijkheden terecht kwam

“Ik ben ruim 12½ jaar in dienst van Vixia. Sinds januari 2018 werk ik hier. Voorheen deed ik vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk en de Stichting Buitengewoon. Helaas kwam er om financiële redenen een eind aan deze jobs. Ik heb toen tijdelijk bij Business Post als postsorteerder gewerkt. In die periode, zo’n anderhalf jaar geleden, kwam ik Arthur Sluismans tegen. Wij kenden elkaar al via de Stichting Buitengewoon. Hij vertelde dat er dringend behoefte was aan een receptioniste/telefoniste bij ‘Land van Gulick’. Arthur –nu mijn leidinggevende- gaf mij het vertrouwen en de mogelijkheid deze functie in te vullen.

 

Wat haar werk zo bijzonder maakt

“De afwisseling van de werkzaamheden en verschillende taken maken mijn baan speciaal. Geen dag is hetzelfde. In het begin was dat even wennen. Er kwamen taken op mij af die ik nog nooit gedaan had. Dat gaf soms wel wat zweetdruppeltjes want ik hou van structuur. Ik merk wel dat ik gegroeid ben sinds ik hier werk. Ik heb zelfvertrouwen gekregen. In het begin dacht ik nog vaak: “Hoe ga ik dit aanpakken, kan ik dat wel?” Nu denk ik: “Dat ga ik proberen.”

Ook Arthur beaamt dat Mathilde heel erg gegroeid is: “Ze is onderdeel van de organisatie, soms helpt ze zelfs als vrijwilligster mee. Ze is uitgegroeid tot een waardevolle gastvrouw.” Dat zijn mooie complimenten! Mathilde heeft haar plekje gevonden en hoopt dat ze hier nog lang werkzaam is.

Op woensdag 14 november vond bij Vixia de workshop ‘Gezond eten hoeft niet duur te zijn’ plaats in het kader van de Kookboekenweek. De succesvolle bijeenkomst werd door Cubiss , ggdzl , DeDomijnen en Vixia georganiseerd.

Van zondag 16 september tot en met dinsdag 18
september heten wij u van harte welkom op de tweede
editie van Dutch Design Dock.
Ook tijdens deze editie hebben wij weer een prachtig
deelnemersveld van 18 gerenommeerde merken.
Op zondag is de consument tevens welkom ter inspiratie
en de overige dagen zijn speciaal ingericht voor u als
dealer. Het event heeft een ruime parkeergelegenheid
en is goed bereikbaar per openbaar vervoer.
De toegang is gemakkelijk en overdekt bereikbaar via
De Woonindustrie.
UITNODIGING
Bij het laten zien van deze uitnodiging heeft u gratis
toegang. Graag tot dan!
Openingstijden
Zondag 16/09 – 10u00 tot 17u00
Maandag 17/09 – 10u00 tot 20u00
Dinsdag 18/09 – 10u00 tot 20u00
Zondag 16 september
t/m dinsdag 18 september 2018
De Beursfabriek in Nieuwegein
Symfonielaan 1, 3438 EW Nieuwegein