KOM'MIT het MVO platform van Vixia

 
     U bevindt zich hier: Vixia » Vixia Nieuws » Nieuws

Nieuws

Marion van Limpt, Directeur-Bestuurder van sociale werkvoorziening Vixia B.V. neemt per 1 mei 2019 aanstaande afscheid van Vixia. Ze gaat dan aan de slag als Algemeen Directeur bij Senzer in Helmond. Als Raad van Commissarissen feliciteren wij Marion met deze benoeming en bedanken haar hartelijk voor haar bijdrage aan onze organisatie de afgelopen periode. Wij gaan deze krachtige directeur missen.

 

Sinds oktober 2017 stond Marion aan het roer bij Vixia. Ze had de opdracht om Vixia om te vormen van Sociaal Werkbedrijf naar arbeidsbemiddelaar. Deze opdracht is voor een groot deel gerealiseerd. Het bedrijf heeft een gezonde financiële basis, er is een duidelijk pakket product-markt combinaties en het bedrijf werkt efficiënt. Daarnaast is Vixia klaar om de komende periode daadwerkelijk samen te gaan met de gemeentelijke sociale diensten van de Westelijke Mijnstreek.

 

Ook al zijn er sinds 2017 forse stappen in de goede richting gezet, de klus is nog niet af. Voor de verdere ontwikkeling richting één participatiebedrijf in de Westelijke Mijnstreek is Vixia B.V. afhankelijk van de besluitvorming door de aandeelhouders, de samenwerkende gemeenten in deze regio.

 

In de komende periode heeft Vixia een stevige bestuurder nodig om de ingezette lijn én de aansluiting met de processen in het participatiebedrijf soepel vorm te geven. De Raad van Commissarissen is verantwoordelijk om een geschikte kandidaat voor te dragen aan de algemene vergadering van aandeelhouders (Ava). Wij nemen deze verantwoordelijkheid in samenspraak met de aandeelhouders en de medezeggenschap van Vixia en zullen hier op een zo kort mogelijke termijn gevolg aan geven. Een concrete planning is nu nog niet te geven.

 

Wist je dat WilKo Electronics, Vixia en het WSP buren zijn? Dat betekent korte lijnen. In plaats van een kopje suiker lenen zij elkaars expertise. Wij brachten een bezoek aan WilKo om te vragen hoe dat in de praktijk werkt.

WilKo is opgericht in 2012 en gespecialiseerd in elektronische oplossingen. Het betreft zeer nauwkeurig werk en doet een beroep op de fijne motoriek van medewerkers. Bij WilKo werken zowel mensen via Vixia als via het WSP.

 

 

Neem bijvoorbeeld Kitty. In 2017 is zij via het WSP bij WilKo terecht gekomen. Ze vond vanwege haar leeftijd (50+) moeilijk een baan. Die leeftijd vormde voor WilKo geen enkele belemmering. In tegendeel. Het was namelijk meteen duidelijk dat Kitty het werk in de vingers heeft en een betrouwbare kracht is.
Kitty zit helemaal op haar plek en komt met veel plezier werken.

 

Dat geldt ook voor John, Jos en Christian. John werkt fulltime via Vixia en Jos is parttime gedetacheerd. In de ochtenden werkt Jos bij Vixia en in de middag steekt hij de handen uit de mouwen bij WilKo.

 

De 24-jarige Kristian volgde een zeer specifieke ICT-opleiding waar moeilijk werk in te krijgen was. Via het Jongerenloket van de gemeente kreeg hij een proefplaatsing bij WilKo aangeboden. De proeftijd is succesvol verlopen want Kristian heeft inmiddels een contract van WilKo op zak!

 

 

Directeuren Carolina en Guido de Wildt: “onze werknemers zijn loyaal, betrokken en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel”. WilKo ervaart het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan ook als zeer positief en waardevol. Graag sluiten zij af met een advies: “tegen andere werkgevers zouden we willen zeggen: focus op de talenten van mensen, niet op beperkingen. Wanneer je in mensen investeert, krijg je dat dubbel en dwars terug.”

Bouwt u mee aan de toekomst van ons bedrijf?


VIXIA is met bijna 1000 medewerkers één van de grootste werkgevers in de Westelijke Mijnstreek en voert namens de gemeenten Beek, Schinnen, Sittard-Geleen en Stein de Wet sociale werkvoorziening (Wsw) uit.
De werkomgeving is opgedeeld in 2 uitvoerende clusters, één gericht op de interne productieprocessen en één gericht op externe opdrachten.
Vixia is op zoek naar een BEGELEIDER (32-36 uur) Lees verder

Microz en MVO
Microz is gespecialiseerd in de ontwikkeling, samenstelling en productie van voedingssupplementen en gevestigd in Geleen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en samen ontwikkelen staan bij Microz hoog in het vaandel.
Microz is medeoprichter van KOM’MIT; een zakelijk netwerk waarin mensen centraal staan. Bij Microz werken verschillende mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Eén van deze mensen is Margo.

 

Bedrijfsanalyse
Vixia analyseerde bij Microz de afdeling Finance. Tijdens een bedrijfsanalyse worden werkprocessen in kaart gebracht. Ook wordt onderzocht welke taken eventueel overgenomen kunnen worden door mensen zoals Margo. Wat bleek? Tijdens de afwezigheid van de receptioniste – een parttime functie – namen de financieel medewerkers haar taken over. Gevolg: ze werden steeds afgeleid door bijvoorbeeld telefoontjes en arriverende bezoekers.

 

Samenwerken met een smile
Sinds november 2018 vult Margo de overige uren en werkzaamheden als receptioniste in. Financieel medewerkers kunnen zich nu 100% concentreren op hun taken. Margo is ontzettend blij met haar baan: “Ik ga lachend naar mijn werk en kom met een smile thuis.” Niet alleen Margo is tevreden. Microz ziet een grote meerwaarde in haar komst: “Andere medewerkers worden ontlast. Zij kunnen nu ongestoord werken wat hun productiviteit ten goede komt. Margo is een zeer waardevolle kracht die haar werk uiterst serieus neemt.” Een win-winsituatie dus!

Elke 2 maanden zet Vixia één van zijn gedetacheerde medewerkers in het zonnetje. Deze maand is dat Mathilde.

Mathilde is namens Vixia gedetacheerd bij stichting Mensen met Mogelijkheden.
Dat is een kleinschalige zorgorganisatie voor mensen met een beperking.
Naast de taken van receptioniste/telefoniste zijn ook administratieve taken aan Mathilde toevertrouwd. Een uitgebreid takenpakket dus! Mathilde werkt in Sittard op de locatie ‘Land van Gulick’, een sociaal centrum waar maatschappelijke organisaties onderdak vinden.

 

Hoe Mathilde bij Mensen Met Mogelijkheden terecht kwam

“Ik ben ruim 12½ jaar in dienst van Vixia. Sinds januari 2018 werk ik hier. Voorheen deed ik vrijwilligerswerk bij Vluchtelingenwerk en de Stichting Buitengewoon. Helaas kwam er om financiële redenen een eind aan deze jobs. Ik heb toen tijdelijk bij Business Post als postsorteerder gewerkt. In die periode, zo’n anderhalf jaar geleden, kwam ik Arthur Sluismans tegen. Wij kenden elkaar al via de Stichting Buitengewoon. Hij vertelde dat er dringend behoefte was aan een receptioniste/telefoniste bij ‘Land van Gulick’. Arthur –nu mijn leidinggevende- gaf mij het vertrouwen en de mogelijkheid deze functie in te vullen.

 

Wat haar werk zo bijzonder maakt

“De afwisseling van de werkzaamheden en verschillende taken maken mijn baan speciaal. Geen dag is hetzelfde. In het begin was dat even wennen. Er kwamen taken op mij af die ik nog nooit gedaan had. Dat gaf soms wel wat zweetdruppeltjes want ik hou van structuur. Ik merk wel dat ik gegroeid ben sinds ik hier werk. Ik heb zelfvertrouwen gekregen. In het begin dacht ik nog vaak: “Hoe ga ik dit aanpakken, kan ik dat wel?” Nu denk ik: “Dat ga ik proberen.”

Ook Arthur beaamt dat Mathilde heel erg gegroeid is: “Ze is onderdeel van de organisatie, soms helpt ze zelfs als vrijwilligster mee. Ze is uitgegroeid tot een waardevolle gastvrouw.” Dat zijn mooie complimenten! Mathilde heeft haar plekje gevonden en hoopt dat ze hier nog lang werkzaam is.

Op woensdag 14 november vond bij Vixia de workshop ‘Gezond eten hoeft niet duur te zijn’ plaats in het kader van de Kookboekenweek. De succesvolle bijeenkomst werd door Cubiss , ggdzl , DeDomijnen en Vixia georganiseerd.