KOM'MIT het MVO platform van Vixia

 
     U bevindt zich hier: Vixia » werken bij vixia » Werken in beschutte werkomgeving

Als u een Wsw-indicatie van het UWV hebt, hebt u volgens deze indicatie beperkingen, waardoor u niet zo maar bij een gewone werkgever kunt werken.

Werken in een beschutte werkomgeving.

Als u veel begeleiding en/of veel aanpassingen nodig hebt om te kunnen werken, wordt u in de beschutte werkplaats van Vixia te werk gesteld. Daar kunt u verschillende soorten werk doen: bijvoorbeeld inpakwerk, assemblage (producten in elkaar zetten), confectie. Vixia doet dat soort werk in opdracht van bedrijven en verdient daar geld mee, dat weer wordt gebruikt om het bedrijf in stand te houden. Ook hebben we interne werkplekken in bijvoorbeeld de schoonmaakdienst, het bedrijfsrestaurant en de administratie. Deze werkzaamheden worden allemaal uitgevoerd in het bedrijf van Vixia zelf op de Millenerweg in Sittard. Als u bij Vixia geplaatst wordt, bekijken we wat voor soort werkzaamheden het beste bij u passen. En ook of er aanpassingen nodig zijn op uw werkplek.

 

Als u wel veel begeleiding nodig hebt, maar niet al te veel aanpassingen van uw werkplek, kunt u ook met een groepje medewerkers en een begeleider van Vixia gaan werken in het bedrijf van een van onze opdrachtgevers. We noemen dat “werken op locatie” (WOL). Het gaat dan nog steeds om beschut werken, maar dus niet bij Vixia zelf. De opdrachtgever laat de werkzaamheden uitvoeren door mensen van Vixia maar wel in zijn eigen bedrijf. Dit gaat dan bijvoorbeeld om het inpakken of sorteren van producten.
Een mooi voorbeeld van werken in een beschutte omgeving en werken op locatie is de groep medewerkers die bij Post.nl aan het werk zijn.